בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

אי ספיקת לב

עמוד הביתבלוג › אי ספיקת לב

מהי אי ספיקת לב ומהן השלכותיה

אחת ממחלות הלב השכיחות הינה אי ספיקת לב – מצב בו הלב לא מספק דם במידה

אי ספיקת לב
אי ספיקת לב

הנדרשת לצורכי הגוף. לרוב הגורם לכך הינו תפקוד בלתי תקין של שריר הלב. ישנן דרגות חומרה שונות של אי ספיקת לב, הנעות מהופעת תסמינים בעת מאמץ פיזי ועד לקשיים ובעיות גם בזמן מנוחה, לרבות קוצר נשימה, בצקת ריאתית וצבירה של נוזלים ברקמות הגוף. חולים באי ספיקת לב חייבים להקפיד על מעקב צמוד אצל קרדיולוג הכולל ביצוע בדיקות דם במסגרת בדיקות מעבדה תקופתיות וכן בדיקות לב שונות כמו הולטר לב, ארגומטריה, אקו לב במאמץ, הולטר לחץ דם ועוד.

הגורמים השונים לאי ספיקת לב

אי ספיקת לב עלולה להיגרם מגורמים שונים שהעיקריים ביניהם הינם:

מחלות המהוות גורם סיכון משמעותי כגון מחלת לב איסכמית, יתר לחץ דם, טרשת עורקים, סוכרת.

מחלות קרדיומיופטיות המאופיינות בפגיעה בשריר הלב, ובעיקר התקפי לב או היצרויות בכלי דם שמספקים דם לשריר הלב.

מחלות לב מסתמיות – דלף או היצרות במסתם אשר פוגעים בזרימת הדם גם כאשר שריר הלב עצמו עובד בצורה תקינה.

פגמים מבניים – לרוב מומים מולדים כגון חורים שגורמים לדלף בין האזורים השונים בלב.

מצבים שונים בהם הלב עצמו עובד כהלכה אך יש בעיות בזרימת הדם מסיבות שונות כמו חוסר דם, פעילות יתר של בלוטת התריס, מחלות זיהומיות ועוד.

התסמינים של אי ספיקת לב פוגעים בתפקוד היומיומי

ללא קשר לגורם לאי ספיקת לב, תסמיני המחלה תמיד יהיו דומים, ויבואו לידי ביטוי בירידה בתפקוד היומיומי. אנשים הסובלים מאי ספיקת לב חשים עייפות וחולשה ומתקשים בביצוע פעולות פשוטות. כמו כן, ישנם תסמינים שונים הנובעים מהצטברות נוזלים באזורים שונים בגוף – קוצר נשימה עקב נוזלים בריאות, בצקות עקב נוזלים בגפיים, וכן תחושות חוסר תיאבון, בחילות והקאות עקב צבירת נוזלים בבטן ובאגן.

אבחון אי ספיקת לב באמצעות בדיקות מעבדה ובדיקות לב

אבחון אי ספיקת לב מסתמך על תלונות החולה, הרקע הרפואי שלו, ממצאי בדיקות גופניות המתבצעות על ידי רופא משפחה או קרדיולוג, ובדיקות המשמשות לאבחון מחלות לב שונות. הבדיקות כוללות: בדיקות דם הבוחנות רמת המוגלובין ואנזימים שונים המעידים על מחלת לב, אק”ג, אקו לב במאמץ, הולטר לב, הולטר לחץ דם, ארגומטריה ובדיקות לב מעמיקות יותר במידת הצורך.

דרכי טיפול באי ספיקת לב

הטיפול המיטבי באי ספיקת לב הוא מניעת המחלה דרך טיפול בגורמי הסיכון העיקריים שלה – יתר לחץ דם, סוכרת, מחלת לב איסכמית וטרשת עורקים. זאת על ידי סיגול הרגלי אורח חיים בריא כמו הפסקת עישון ואלכוהול, הפחתת רמות שומנים בדם, איזון לחץ הדם, איזון סוכרת, שמירת משקל גוף תקין, ביצוע פעילות ספורטיבית מבוקרת ועוד.

אנשים שכבר לקו במחלה חייבים להתמיד בשיפור תסמיניה על ידי כל ההרגלים המונעים שתוארו לעיל. חולים רבים מסתייעים בטיפול תרופתי או בהשתלת קוצבים בהתאם לחומרת המחלה. בכל מקרה, חשוב לנהל מעקב קרדיולוגי שוטף וקבוע.

קרדיולוגיה רופאים

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין