בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

מכון אולטרסאונד | בדיקת אולטרסאונד פרטי דחוף

תל אביב מדיקל סנטר - מרכז רפואי פרטי › מכון אולטרסאונד | בדיקת אולטרסאונד פרטי דחוף

צריכים אולטרסאונד דחוף באופן פרטי? במסגרת מכון אולטרסאונד של תל אביב מדיקל סנטר אנו מבצעים את רוב בדיקות האולטרסאונד הקיימות כולל אולטרסאונד בטן, אורטופדי, רקמות רכות, בלוטת התריס, דופלרים מכל סוג וכו׳. כמו כן אנו מבצעים בדיקות אולטרסאונד בבית של מטופל.

מועדים לבדיקות אולטרסאונד:

יום ב׳ 15:00- 18:00
יום ג׳ 13:00 – 15:00
יום ה׳ 14:00 – 16:00
יום ו׳ 09:30 – 12:00 לסירוגין
בדיקות דופלר ניתן לקבוע בשעות גמישות ברוב ימות השבוע למעט ימי שבת

כמה עולה אולטרסאונד:

מחיר אולטרסאונד בטן, אשכים, רקמות רכות, בלוטת התריס – 1230 ש״ח
מחיר אולטרסאונד אורטופדי – 1320 ש״ח
מחיר אולטרסאונד בבית מטופל – 1950 ש״ח
מחיר בדיקות דופלר (ורדי רגליים, עורקי צוואר וכו׳) – 1580 ש״ח
מחיר בדיקות דופלר לאחר מאמץ – 1890 ש״ח
* מחירים תקפים רק לבעלי ת.ז ישראלית

הבדיקה מתבצעת על ידי:
טכנאי רפואי או רופא מומחה רדיולוג

הכנות לבידקה:

● הוראות הכנה לבדיקה אולטרסאונד בטן ניתן לקבל תוך כדי קביעת תור
● לא למרוח קרם או משחה לאזור הבדיקה
● רוב הבדיקות אולטרסאונד לא דורשות הכנה מיוחדת
כתובתנו:
חניון הדולפינריום בתשלום צמוד לבניין שלנו
אולטרסאונד פרטי
מחלקת מכון אולטרסאונד

מכון אולטרסאונד של תל אביב מדיקל סנטר מבצע יותר מ-20 סוגי בדיקות אולטרסאונד פרטי (בדיקת על-קול, בדיקת US, בדיקת על-שמע, סונר, ultrasound, אולטרה-סאונד, סונוגרפיה). בינהם בדיקות מורכבות כמו אולטרססאונד אורטופדי,  כל הסוגים של בדיקת דופלר, אולטרסאונד בטן, אולטרסאונד לאבחון ומניעת שבץ מוחי,IMT Intima Media Thickness וכד’. אם אתם צריכים אולטרסאונד דחוף אנו נציע לכם תור תןך 24-48 שעות.

תקבעו תור לשירות

היתרונות של ביצוע בדיקות במכון האולטרסאונד של תל אביב מדיקל סנטר

את תוצאות הבדיקה US תקבלו תוך זמן קצר במיוחד. בניגוד למרפאות ומסגרות בהן תוצאות בדיקת אולטרסאונד יכולות לקחת שבועות, בתל אביב מדיקל סנטר מתחייבים לתוצאות מפוענחות תוך 3 ימי עסקים, כאשר במרבית המקרים הפענוח מגיע כבר ביום הבדיקה. לאחר התעייצות תופנו להמשך טיפול במחלקות אצלנו לרבות רופא כאב ממחלקת מרפאת כאב פרטית לצורך המשך טיפול והכל תחת קורת גג אחת.

אם יש לכם צורך לבצע את בדיקת על-קול או הדופלר בבית מבלי להגיע למרפאה – תוכלו לקבל גם את השירות הזה דרך תל אביב מדיקל סנטר.

ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד פרטית בתל אביב מדיקל סנטר בכיסוי מלא או חלקי לבעלי ביטוחי בריאות פרטיים וביטוחים משלימים נבחרים.

בדיקות אולטרסאונד פרטיות

כל בדיקות אולטרסאונד במכון מבוצעות באופן פרטי וזה מאפשר לתת לכל מטופל את מלאו תשומת לב וידע המקצוי של הצוות. אף בדיקה לא מוגברלת למספר דקות בודדות כמו שזה קורה בקופות חולים.

מי מבצע בדיקות אולטרסאונד פרטי ובאיזה מכשור

הבדיקות US במכון מתבצעות באמצעות מכשיר האולטרסאונד המתקדם EPIQ 5 של חברת Philips. כיום, מכון האולטרסאונד שלנו הינו המכון הפרטי היחיד בישראל

אנו מבצעים
בדיקות אולטרסאונד גם בבית המטופל

המשתמש במכשיר ברמה כה גבוהה. הבדיקות מבוצעות בידי רופאים המומחים בתחומם או בידי הטכנאי מוסמך ומנוסה בליווח מקצועי של רופא בכיר. תוצאות הבדיקות מפוענחות ע”י רדיולוג מומחה.

זימון תור לבדיקת אולטרסאונד
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד

✅ תור תוך 24 שעות

✅ פענוח תוך 24 שעות או ביום הבדיקה

✅ כל הבדיקות בליווי רופא רדיולוג בכיר

✅ חשבונית עבור בדיקה מוכרת בכל חברות הביטוח

03-7712804

פענוח בדיקת אולטרסאונד

לאחר בדיקת אולטרסאונד פרטי כל הנבדקים מקבלי דיסק עם צילומי הבדיקה. אנו מתחייבים לספק פענוח של בדיקה תוך 3 ימי עסקים, אך בדרך כלל נבדקים מקבלים פענוח ביום הבדיקה בערב או בבוקר למחרת

מכון אולטרסאונד

אולטרסאונד בבית

במסגרת מחלקה רפואה עד הבית אנחנו גם מבצעים בדיקות אולטרסאונד בבית. טכנאים מנוסים מגיעים עד לבית המטופל עם ציוד הנדרש ומבצעים בדיקה במקום.

זימון תור לבדיקת אולטרסאונד
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד

✅ תור תוך 24 שעות

✅ פענוח תוך 24 שעות או ביום הבדיקה

✅ כל הבדיקות בליווי רופא רדיולוג בכיר

✅ חשבונית עבור בדיקה מוכרת בכל חברות הביטוח

03-7712804

אולטרסאונד וידאו – הסבר על הבדיקה

בדיקות האולטרסאונד והדופלר השונות שאנו מציעים

עם מכון אולטרסאונד מתקדם כדוגמת המכון הפועל בתל אביב מדיקל סנטר, ניתן לבצע מגוון רחב מאוד של בדיקות אולטרסאונד מסוגים שונים. נכיר כמה מהבדיקות האלה לעומק:

  • אולטרסאונד בטן: בבדיקת US בטן, משתמשים במכשיר על-קול בכדי לדמות ולהציג את האיברים והרקמות בבטן המטופל. בבדיקת US ניתן לדמות איברים כמו כבד, כיס מרה, טחול, לבלב וכליות. אולטרסאונד בטן משמש לאבחון ואיתור של מחלות ומצבים רפואיים רבים הקשורים לאיברים אלה, כמו גם למצבים של מיימת, דימום ועוד. מדובר באחת מבדיקות ההדמיה הבסיסיות ביותר שמתבצעות כבר בשלבים ראשוניים של אבחנה וטיפול.

 

  • אולטרסאונד אורטופדי: מכיוון שסונוגרפיה אינו מדמה בצורה טובה עצמות, הוא נמצא בשימוש מצומצם יותר בעולם האורתופדי לעומת רנטגן ובדיקת CT. עם זאת, לאבחון ואיתור של מצבי פגיעה ברקמות רכות (רצועות, גידים) או כאשר מעורבים מפרקים כמו הברך, פרק כף היד, הכתף או הירך (שאינם מוצגים היטב בבדיקות רנטגן), או בעיות כאבי גב שגורמות גם תחושת כאבי גב תחתון, יתכן שיהיה צורך גם בביצוע אולטרסאונד אורטופדי, כמו אולטרסאונד כתף, אולטרסאונד כף רגל, אולטרסאונד כף יד, אולטרסאונד ברך.

 

  • אולטרסאונד בלוטת התריס: בלוטת התריס ממוקמת באזור הצוואר שלנו, ומשחקת תפקיד משמעותי באיזון ההורמונלי בגוף שלנו. כאשר ישנו חשד למחלות של בלוטת התריס, כמו דלקות, גושים, כשל תפקודי של הבלוטה ועוד, Ultrasound הוא הכלי האבחוני המרכזי שעומד לרשותנו. בנוסף, ניתן לבצע אולטרסאונד בלוטת התריס מוכוון ללקיחת ביופסיה, פרוצדורה המכונה גם FNA ובה ניגע בהרחבה בהמשך.
תקבעו תור לשירות
  • אולטרסאונד רקמות רכות: רקמות רכות הן למעשה קבוצה רחבה למדי של רקמות, הממוקמות בחלקים שונים בגוף שלנו, וכוללות בין היתר את מערכת הלימפה, שומן, בלוטות, עצבים, גידים ועוד. כאשר ישנו חשד לגוש שומן או למחלה אחרת הקשורה לרקמות רכות, יש לבצע אולטרסאונד רקמות רכות בהתאם לאזור שבו עולה החשד (ולעתים גם בדיקה מקיפה יותר אם יש חשד למצב מפושט). זוהי בדיקה הדורשת מיומנות גבוהה, הן של טכנאי והן של הרדיולוג המפענח.

 

  • אולטרסאונד צוואר: בדיקת אולטרסאונד של אזור הצוואר משמשת לאבחון של מצבים שונים, הקשורים למערכות שונות. באמצעות בדיקת הזאת ניתן להציג ולאבחן רקמות כמו בלוטות רוק (שתיים מהן ממוקמות בצוואר), בלוטת התריס, בלוטות לימפה, כלי דם ועוד. כאשר עולה חשד למחלה כלשהי באחת הרקמות האלה, או נשמעת תלונה של מטופל הקשורה לאזור הצוואר, יש לבצע אולטרסאונד צוואר מקיף ומדויק.
תקבעו תור לשירות
  • אולטרסאונד אשכים: הבדיקת משמשת להדמיה של המרכיבים האנטומיים של אזור האשך, לבירור תלונות הקשורות לכאבים או לבעיות תפקודיות הקשורות לאשכים. במרבית המקרים, בדיקת אולטרסאונד אשכים תהיה גם בדיקת דופלר, שכן חלק משמעותי מהאבחנות הקשורות לאשכים נובעות מבעיות הקשורות לזרימת הדם באשך.

 

  • אולטרסאונד כבד: הכבד הוא אחד האיברים הגדולים והמשמעותיים בחלל הבטן שלנו, וסקירה של הכבד מתבצעת כחלק מכל בדיקת Us בטן. עם זאת, ישנם מצבים בהם נבצע אולטרסאונד כבד ייעודי, במטרה לאבחן מצבים שונים הקשורים אליו, החל בתופעות של צהבת וכלה באבחנה של דלקות ואבנים בכיס המרה.

 

  • אולטרסאונד כליות: הדיקה מתבצעת גם היא לרוב כחלק מאולטרסאונד בטן. עם זאת, גם כאן ישנה בדיקה ייחודית שניתן לבצע, ושמתמקדת בכליות ובמערכת השתן כולה. תלונות הקשורות למערכת השתן, שהנפוצה בהן היא של אבנים בכליות (אך כמובן שיש עוד מצבים רבים אחרים), ניתנות לבירור באמצעות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן. נוסף על כך ניתן לבצע דופלר עורקי כליות.

 

  • אולטרסאונד לב (אקו לב): בדיקת אולטרסאונד לב, שמוכרת יותר בשם אקו לב או אפילו רק אקו, היא אחת הבדיקות החשובות בעולם הרפואה כיום. בבדיקה זו בודקים את תנועות שריר הלב, צורת החדרים והעליות ועבודת המסתמים. כמעט כל בירור הקשור למחלות לב יכלול גם אקו לב כחלק מהבדיקות ההכרחיות. מדובר בבדיקה הראשונית שרוצים לבצע בכל מצב שבו שומעים אוושה או חושדים שישנם קרישי דם שיכולים להוביל למצבי חירום.  ניתן לבצע בדיקת אקו לב במנוחה, ובמידת הצורך ניתן גם לבצע אקו לב במאמץ על מנת לזהות מחלות לב שמתבטאות בעיקר במאמץ. ישנם גם מקרים בהם מבצעים את הבדיקה דרך הוושט של המטופל – אלו המקרים הבודדים בהם יש צורך בהרדמה בבדיקת סונוגרפיה.

 

  • אולטרסאונד אגן: אולטרסאונד אגן נחשב ברוב המקרים כאולטרסאונד גינקולוגי, משום שהשימושים היעילים ביותר של סקירת אזור האגן בעל-קול הם בדיקה של מערכת הרבייה הנשית ושל רצפת האגן. ניתן לדמות את אזור האגן דרך הבטן, וניתן גם לעשות זאת דרך הנרתיק, באמצעות מה שמכונה גם US גינקולוגי או וגינלי.
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד

✅ תור תוך 24 שעות

✅ פענוח תוך 24 שעות או ביום הבדיקה

✅ כל הבדיקות בליווי רופא רדיולוג בכיר

✅ חשבונית עבור בדיקה מוכרת בכל חברות הביטוח

03-7712804
  • אולטרסאונד שד: כאשר רוצים לברר ממצא כלשהו בשד (גוש, הפרשת חלב חריגה, כאבים) הבדיקה הראשונה אליה פונים במרבית המקרים היא בדיקת US, שנחשבת לפשוטה ביותר ולבטוחה ביותר מכל בדיקות השד. בנוסף, נשים שצריכות לבצע מעקב קבוע לאיתור מוקדם של סרטן שד בשל נשיאה של גן BRCA, מבצעות אולטרסאונד שד באופן שגרתי בכדי להשלים את התמונה שמתקבלת בבדיקת ממוגרפיה. לבסוף, אם רוצים לקחת ביופסיה לבירור של גוש חשוד בשד, משתמשים בסונור על מנת להכווין את הביופסיה ולבצע אותה בצורה מדויקת.

 

  • אולטרסאונד גניקולוגי: אולטרסאונד גינקולוגי או וגינלי הוא אחת הבדיקות הבסיסיות ביותר בעולם רפואת הנשים. הבדיקה מתבצעת דרך הנרתיק של המטופלת, ומדמה בצורה מדויקת את איברי מערכת הרבייה לרבות הרחם, צוואר הרחם, החצוצרות והשחלות. מבצעים את הבדיקה הזו בכדי לברר כל מה שבין כאבי בטן תחתונה לא מוסברים, לאיתור היריון וגיל ההיריון, ועד בדיקה של גושים חשודים ברחם או בשחלה שנמצאו בבדיקה ידנית.

 

  • אולטרסאונד לאבחון ומניעת שבץ מוחי: בדיקה על-קול הנפוצה לאבחון ומניעה של שבץ מוחי היא בדיקת זרימה (דופלר) בשם דופלר קרוטיד, עליה נסביר בהרחבה בהמשך.
תקבעו תור לשירות
  • FNA – לקיחת ביופסיה מבלוטת התריס בהדמיית אולטרסאונד: לקיחת ביופסיה מבלוטת התריס היא תהליך עדין ומדויק, משום שמדובר באזור הצוואר בו נמצאים מבנים חיוניים רבים. משום כך, מבצעים את הביופסיה באמצעות פרוצדורה בשם Fine Needle Aspiration, או FNA . בהליך זה נעשה שימוש במכשיר על-שמע בכדי להציג באופן מדויק את מיקום בלוטת התריס והחלק החשוד אותו צריך לבדוק, והכוונה באמצעות האולטרסאונד של המחט הדקה בה משתמשים בכדי לקחת את הביופסיה של הרקמה החשודה.

 

מלבד בדיקות האולטרסאונד ה”סטנדרטיות”, ניתן גם לבצע בדיקות דופלר – בדיקת US מיוחדת, במסגרתה בודקים את זרימת הדם בכלי הדם שבאזור ספציפי. הבדיקות שאנו מציעים מסוג זה הן:

  • דופלר עורקי רגליים: בדיקת דופלר (מכונה גם דופלקס) של עורקי הרגליים, משמשת לאבחון של מצבי טרשת עורקים, קרישי דם ומצבים מסוכנים אחרים הקשורים לזרימת הדם ברגליים. כאשר יש מצב של כאבים או של בצקות ברגליים, במיוחד לאחר מאמץ, יש לבצע בדיקת דופלר עורקי רגליים בהקדם.

 

  • דופלר ורידי רגליים: מצב של בצקות ברגליים מחייב בדיקת דופלר ורידי הרגליים. בבדיקה זו בוחנים את זרימת הדם הוורידית בגפיים התחתונות, מבצעים הערכה של פעולת המסתמים (בוורידים ישנם מסתמים קטנים שאחראים על זרימת הדם התקינה), מנסים לאתר קרישים או מצבים מסוכנים אחרים, ובודקים ורידים בולטים שפרצו לאחרונה באופן שטחי (דליות).

 

  • דופלר עורקים לאחר מאמץ: בחלק גדול מהמקרים, בדיקת דופלר של עורקי הרגליים תהיה בדיקה לאחר מאמץ. זאת משום שלאחר מאמץ ניתן לראות בצורה ברורה יותר מצבים של היצרות בכלי הדם או של טרשת עורקים. במידה ולא נמצאו ממצאים חשודים בדופלר רגיל, או שהתלונה מלכתחילה היא של כאבי רגליים במאמץ, בדיקת הבחירה יכולה להיות דופלר עורקים לאחר מאמץ.

 

  • בדיקת דופלר עורקי צוואר (דופלר קרוטיד): דופלר עורקי צוואר, שידוע גם בשם דופלר קרוטיד או קרוטיס, הוא ככל הנראה הבדיקה החשובה ביותר לאיתור מוקדם ואבחון של מצבי שבץ מוחי. לבדיקה מופנים בד״כ ע״י נוירולוג או כירורג כלי דם העורקים הקרוטידיים הם העורקים שמובילים דם למוח, וכאשר ישנה חסימה, קריש או היצרות של העורקים האלה, הסיכון לשבץ מוחי עולה באופן משמעותי. בדיקת דופלר הבוחנת את מהירות ואיכות הזרימה בעורקים הקרוטידיים היא, אם כך, בדיקה משמעותית מאוד.
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד

✅ תור תוך 24 שעות

✅ פענוח תוך 24 שעות או ביום הבדיקה

✅ כל הבדיקות בליווי רופא רדיולוג בכיר

✅ חשבונית עבור בדיקה מוכרת בכל חברות הביטוח

03-7712804
  • דופלר אגן: בדיקת דופלר של אזור האגן מאפשרת לדמות בצורה מדויקת את כלי הדם האגניים, המובילים את הדם מאבי העורקים לאיברי האגן ולאחר מכן גם לרגליים. זוהי בדיקה חיונית הנדרשת בכל מצב של חשד לטרשת או היצרות של עורקים, ושל בעיה באספקת הדם של איברי האגן והרגליים.

 

לבסוף, חשוב לציין ולהרחיב גם על בדיקות אולטרסאונד ייחודיות, שכל אחת מהן נחשבת לקטגוריה של בדיקות בפני עצמה:

 

  • TCD – Transcranial Doppler: בדיקת TCD היא בדיקת דופלר של כלי הדם המוחיים. המוח שלנו כולל בתוכו כלי דם קטנים ועדינים, שיוצרים מעגל פנימי, שתפקידו להמשיך את התפקוד התקין של המוח גם במצבי חסימה קטנים. בדיקת TCD מאפשרת לנו לבחון את זרית הדם בכל כלי הדם המרכזיים במוח, וכך לאתר באופן מוקדם פתולוגיות הקשורות לכלי הדם החשובים הללו.

 

  • IMT – Intima Media Thickness: בדיקת IMT היא בדיקה משלימה לאיתור ומניעה של שבץ מוחי, שתתבצע בדרך כלל יחד עם דופלר של עורקי הצוואר. בבדיקה זו בודקים את העובי של כלי הדם הצוואריים (הקרוטידיים), ומכאן גם שמה – אינטימה מדיה היא השכבה העבה והמרכזית של העורקים הללו. ככל שהבדיקה מציגה עורקים עבים ומשמעותיים יותר, כך מתחזקת האבחנה של טרשת עורקים.

 

  • בדיקת PFO – Patent Foramen Ovale: עוד בהיותנו עוברים בבטן אימנו, מתפתח בין שני חדרי הלב שלנו נקב קטן שמשפר את זרימת הדם העוברית. נקב זה, שידוע בשם פוראמן אובלה, נסגר זמן קצר לאחר הלידה, וכך נמנעת זרימה של דם עני בחמצן מהחדר הימני, לאזור בו דם עשיר בחמצן יוצא לכלל הגוף בחדר השמאלי. כאשר יש מצבים בהם תינוק נחשד ב-PFO, כלומר מצב בו אותו נקב קטן לא נסגר ודם לא מחומצן מגיע לכלל הגוף – יש לבצע בדיקת דופלר של הלב בדיקת PFO. בבדיקה בוחנים האם ישנה זרימה לא תקינה שכזו דרך הנקב שלא נסגר כראוי.
תקבעו תור לשירות
  • בדיקת MES – Microembolic Signal: בדיקת MES היא למעשה חלק מבדיקת ה-TCD של כלי הדם המוחיים, דרכה מנסים לאתר סימנים קטנים וחשובים לקרישי דם מוחיים. כך, בדיקה זו מסייעת באיתור מוקדם ומניעה של שבץ מוחי, כשהיא מאתרת בשלב מוקדם היצרות וחסימות בעורק המוחי האמצעי, שהוא האתר המועד לפורענות בהקשר של מחלות אלה.

קצת על ההיסטוריה של האולטרסאונד

בדיקת האולטרסאונד היא אחת מבדיקות ההדמיה הוותיקות והיעילות ביותר של עולם הרפואה כיום. הראשונים להמציא מכשיר שעשה שימוש בגלים על-קוליים בכדי להדמות איברים פנימיים, היו חוקרים באוניברסיטת לונד, בעבודה משותפת של קרדיולוג ושל סטודנט לתואר שני בפיזיקה גרעינית.

אותם חוקרים הצליחו לפתח כבר בשנת 1953 מכשיר פרימיטיבי (במונחים מודרניים) שהוסב ממכ”ם של אונייה. בחודש דצמבר של אותה שנה הצליחו לבצע לראשונה סריקה מוצלחת של המוח.

בשנת 1961 חלה התקדמות משמעותי בתחום, כשנבנה לראשונה מכשיר אולטרסאונד רפואי ייעודי בו המטופל שכב בתוך אמבט מים (הג’ל בו משתמשים בבדיקות כיום חסך את האמבטיה הזאת בשנים שעברו מאז), על ידי המדען דייוויד רובינסון.

מאז ועד היום משמש הסונור למגוון רחב של מטרות בעולם הרפואי. למעשה מדובר בשיטת ההדמיה היעילה ביותר עבור מטרות רבות, במיוחד משום שהיא לא כוללת שום סוג של קרינה מייננת ומזיקה (בניגוד לבדיקות הרנטגן וה-CT), ומצד שני היא גם זולה ונוחה מאוד לתפעול (בניגוד לבדיקת MRI).

זימון תור לבדיקת אולטרסאונד
זימון תור לבדיקת אולטרסאונד

✅ תור תוך 24 שעות

✅ פענוח תוך 24 שעות או ביום הבדיקה

✅ כל הבדיקות בליווי רופא רדיולוג בכיר

✅ חשבונית עבור בדיקה מוכרת בכל חברות הביטוח

03-7712804

אולטרסאונד – שאלות ותשובות

מהי בדיקת אולטרסאונד?
מתי יש צורך בבדיקת אולטרסאונד?
איך עושים בדיקת אולטרסאונד?
כמה זמן נמשכת בדיקת אולטרסאונד?
כיצד מתבצעת בדיקת אולטרסאונד?
האם עושים הרדמה לבדיקת אולטרסאונד?
האם יש קרינה בבדיקת אולטרסאונד?
האם בדיקת אולטרסאונד כואבת? מה מרגישים במהלך הבדיקה?
מה מרגישים אחרי בדיקת אולטרסאונד?
האם יש תופעות לוואי או סיכונים לבדיקת אולטרסאונד?
מותר לנהוג אחרי בדיקת אולטרסאונד?
מה ניתן להבין מתוצאות בדיקת אולטרסאונד?
כמה עולה אולטרסאונד פרטי?
מה זה אולטרסאונד איברים?
מה זה אולטרסאונד אבדומינלי?
איך נקרא רופא אולטרסאונד?
איך עובד אולטרסאונד?
מה זה אולטרסאונד דופלר?
איזה סוגי בדיקות אולטרסאונד קיימים?

שירותי מחלקת אולטרסאונד

מהי בדיקת אולטרסאונד?
בדיקת אולטרסאונד (סונוגרפיה, בדיקת על שמע) נמנית בין בדיקות האבחון השכיחות ביותר, ומשתמשים בה ברוב תחומי הרפואה. מכשיר האולטרסאונד סוקר את איברי הגוף השונים על ידי שימוש בגלי קול ויוצר

תמונות מדויקות שלהם על גבי מסך. מדובר בבדיקה בטוחה, זמינה ואמינה, שאינה חושפת את הנבדקים לקרינה מייננת (בשונה מצילומי רנטגן או בדיקות CT). בדיקת אולטרסאונד מתאימה לאבחון מצבים שונים כגון גידולים או דלקות וכן לבחינת זרימת הדם בכלי הדם. עם זאת, היא לא מתאימה לסקירתם של איברים חלולים המכילים אוויר כמו מעי גס או קיבה. טכנולוגיית האולטרסאונד מתעדכנת ומשתכללת עם הזמן, וכיום ניתן לייצר בעזרתה הדמיות פנורמיות תלת וארבע ממדיות.
מתי יש צורך בבדיקת אולטרסאונד?
יש צורך בבדיקת אולטרסאונד כחלק מבירור בסיסי של תלונות רפואיות רבות, החל מכאבי בטן פשוטים וכלה באיתור של גושים. בדיקת האולטרסאונד משמשת גם למעקב היריון, ויש לה חשיבות גדולה גם בלקיחה של ביופסיות מאיברים פנימיים, אליהם מגיעים באמצעות האולטרסאונד. בנוסף, יש צורך בבדיקת דופלר, שהיא סוג מסוים של בדיקת אולטרסאונד, כאשר רוצים לאבחן מצבים הקשורים לזרימת הדם ברקמות שונות.
איך עושים בדיקת אולטרסאונד?
הבדיקה מתבצעת באמצעות מתמר, שמחובר למכשיר האולטרסאונד, ומוצמד לאזור בגוף שבו רוצים לבצע את הבדיקה. לפני ביצוע הבדיקה יימרח על המתמר ועל החלק בגוף ג'ל מיוחד שמשפר את קליטת גלי הקול במכשיר.
כמה זמן נמשכת בדיקת אולטרסאונד?
במרבית המקרים, בדיקת אולטרסאונד נמשכת דקות ספורות ולא יותר מרבע שעה. ישנן בדיקות ספציפיות (אקו לב למשל) בהן יש צורך בזמן בדיקה גבוה יותר, ולכן יש לשאול את השאלה הזאת על כל בדיקת אולטרסאונד ספציפית אליה אתם מופנים.
כיצד מתבצעת בדיקת אולטרסאונד?
רוב בדיקות האולטרסאונד אינן דורשות הכנה מוקדמת כלשהי. עם זאת, ישנן בדיקות הכרוכות בצום כמו אולטרסאונד בטן, או בשתייה מרובה כמו אולטרסאונד רחם, שחלות או ערמונית.

רוב בדיקות האולטרסאונד הן חיצוניות ומבוצעות בעזרת מתמר שמועבר על גבי העור, כאשר הנבדק שוכב על מיטה. על מנת להעצים את העברת גלי הקול, מורחים את האזור הנבדק בג'ל. המתמר המועבר על גבי האזור הנבדק משדר גלי קול, קולט החזר קול מהאיברים ומתרגם את התנודות השונות לאותות חשמליים, המעובדים על ידי מחשב לתמונות שמוקרנות על מסך. בדיקת אולטרסאונד אינה כואבת ואין בה צורך בהרדמה. לעיתים היא כרוכה באי נוחות קלה כאשר מבצע הבדיקה לוחץ עם המתמר על האיבר על מנת להשיג תמונה מיטבית.

ישנן גם בדיקות אולטרסאונד פולשניות, בהן המתמר מוכנס לאיברים עצמם כמו אולטרסאונד וגינלי, אולטרסאונד טרנס רקטלי או אקוקרדיוגרפיה שנעשית דרך הוושט.

לבדיקות אולטרסאונד אין תופעות לוואי ואין עדות לסיכונים כתוצאה מהן.
האם עושים הרדמה לבדיקת אולטרסאונד?
ככלל, בדיקות אולטרסאונד לא מתבצעות בהרדמה כלל. אם מדובר בבדיקה פולשנית כמו אקו לב דרך הוושט, תיתכן הרדמה מלאה או מקומית בהתאם להחלטת הרופא והעדפות המטופל.
האם יש קרינה בבדיקת אולטרסאונד?
לא. בדיקת אולטרסאונד עושה שימוש בגלי קול, שהם בטוחים לחלוטין ואינם מייננים כלל.
האם בדיקת אולטרסאונד כואבת? מה מרגישים במהלך הבדיקה?
בדיקת אולטרסאונד לא כואבת במרבית המקרים, אך תיתכן תחושה של חוסר נוחות כשהמתמר מוצמד בחוזקה לאזור בגוף אותו בוחנים. בדיקת אולטרסאונד גינקולוגי תעורר במרבית המקרים אי נוחות קלה, משום שהמתמר צריך להיכנס לנרתיק בכדי להציג את אברי האגן כולם.
מה מרגישים אחרי בדיקת אולטרסאונד?
במרבית המקרים, אחרי בדיקת אולטרסאונד מרגישים רגיל לחלוטין ואין לה השלכות על ההרגשה כלל.
האם יש תופעות לוואי או סיכונים לבדיקת אולטרסאונד?
לא. אולטרסאונד נחשבת לבדיקת ההדמיה הבטוחה ביותר, בדיוק משום שתופעות הלוואי שלה כמעט ולא קיימות והסיכונים שלה אפסיים למדי.
מותר לנהוג אחרי בדיקת אולטרסאונד?
אין כל מניעה מנהיגה אחרי בדיקת אולטרסאונד, למעט בבדיקות ייחודיות בהן יוחלט שיש צורך בהרדמה.
מה ניתן להבין מתוצאות בדיקת אולטרסאונד?
בדיקות אולטרסאונד יכולות לאתר מצבים רבים – דלקות, בקעים, גושים, קרישים, בעיות זרימת דם ועוד. ניתן להבין הרבה מאוד מכל בדיקת אולטרסאונד, ולכן נהוג לבצע את הבדיקות האלה לבירור שאלה ספציפית שאותה מחפשים באופן ייעודי.
כמה עולה אולטרסאונד פרטי?
מחיר אולטרסאונד פרטי - 1230 ש״ח. העלות של אולטרסאונד פרטי תלויה בסוג הבדיקה, התנאים בהם היא מתבצעת (בבית המטופל, באופן דחוף או בתור רגיל), ובהחזר של הביטוח הפרטי. ניתן לבצע בדיקת אולטרסאונד בתל אביב מדיקל סנטר בכיסוי מלא או חלקי לבעלי ביטוחי בריאות פרטיים וביטוחים משלימים נבחרים.
מה זה אולטרסאונד איברים?
אולטרסאונד איברים הוא בדיקת אולטרסאונד מוכוונת לבדיקה של איבר ספציפי. כך, אולטרסאונד כבד יתמקד בכבד, אולטרסאונד כליות יתמקד בכליות ובמערכת השתן, וכן הלאה.
מה זה אולטרסאונד אבדומינלי?
אולטרסאונד אבדומינלי הוא אולטרסאונד בטן – בלועזית ובשפה רפואית הבטן קרויה אבדומן.
איך נקרא רופא אולטרסאונד?
רופא המתמחה בביצוע ובפענוח של בדיקות אולטרסאונד הוא רופא המתמחה ברדיולוגיה, או בקיצור רדיולוג. מלבד זאת, למרבית הרופאים ישנו ידע בסיסי בתפעול של אולטרסאונד.
איך עובד אולטרסאונד?
אולטרסאונד עובד דרך שליחה של גלי קול דרך המתמר המחובר למכשיר האולטרסאונד. גלי הקול הללו מגיעים לאיברים ולרקמות בתוך הגוף, וחוזרים חזרה אחורה כפי שגלי קול עושים. המתמר קולט בחזרה את גלי הקול, ושולח את האותות האלה למחשב. המחשב, בתורו, מפענח את הגלים בהתאם למרחק שהם עברו ועוצמת התנועה של החזרה שלהם מהרקמות הפנימיות למתמר – וכך הוא בונה על גבי המסך את התמונה שאנחנו רואים.
מה זה אולטרסאונד דופלר?
אולטרסאונד דופלר הוא אולטרסאונד בו בוחנים זרימה – המכשיר יודע להציג לנו את מהירות הזרימה בכלי הדם באזור אותו האולטרסאונד מציג. בדיקה זו יכולה להתבצע באזורים שונים בגוף, והיא משמשת לבדיקה ואבחון של מחלות כלי דם, טרשת עורקים, קרישים ועוד.
איזה סוגי בדיקות אולטרסאונד קיימים?
ישנם סוגים שונים של בדיקות אולטרסאונד, אליהם מופנים הנבדקים בהתאם לתסמינים והיסטוריה רפואית, במטרה לשלול או לוודא קיומן של מחלות ובעיות שונות. בין בדיקות האולטרסאונד נמנות:

אולטרסאונד גניקולוגי – לביצוע הערכת העובר במסגרת מעקב ההיריון, וכן לאבחון מצבים גניקולוגיים שונים כאשר גניקולוג רוצה לאמת או לשלול חשד כלשהו.
אולטרסאונד בטן – לאבחון מחלות כיס המרה ואיברים אחרים בבטן.
אולטרסאונד בלוטת התריס – לאבחון הגדלה של הבלוטה או לאיתור גושים חשודים.
אולטרסאונד רקמות רכות – משמשת להדמיית כל הרקמות הרכות ומאפשרת לאתר ולהדגים גושים שונים.
בדיקת דופלר – אולטרסאונד דופלר משמש לבדיקת כלי הדם בגפיים, דופלקס עורקי צוואר וזרימת דם בעורקים ובוורידים.
אקו לב, אקו לב במאמץ – קרדיולוגים משתמשים באולטרסאונד בבדיקות אלה לאבחון ואיתור בעיות לב שונות.
אולטרסאונד לסיוע בהליכים רפואיים – רופאים רבים משתמשים באולטרסאונד להכוונה בביצוע הליכים רפואיים כמו נטילת ביופסיה, השתלות איברים, הסרת גידולים ועוד.
אולטרסאונד אשכים וערמונית – להערכת בעיות בשק האשכים ובערמונית.
דילוג לתוכן
זימון תור אונליין