בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

בדיקת עגבת

בדיקת עגבת בתל אביב מדיקל סנטר

בדיקת עגבת מבוצעת במחלקת עור ומין בתל אביב מדיקל סנטר בצורה המקצועית,

בדיקת עגבת
בדיקת עגבת

היסודית והדיסקרטית ביותר. בדיקה זו נעשית כחלק ממערך בדיקת מחלות מין שלנו, הכולל גם בדיקת STD לזיהוי מחלות מין אחרות, שונות מעגבת, כגון הרפס, כלמידיה, זיבה, מיקופלסמה הומיניס וטריכומונס וגינליס.  ממצאי בדיקת העגבת מועברות לנבדק תוך זמן קצר, ובמקביל נבחנים על ידי רופא עור ומין העומד בראש המחלקה. בהתאם לאבחנתו אם אכן זוהי עגבת ובאיזה שלב שלה מדובר – הרופא ממליץ על טיפול בעגבת שיניב את התוצאות המיטביות לריפוי.

 

החשיבות הרבה של בדיקת עגבת בשלב מוקדם

כמו מחלות מין רבות אחרות, גם כשמדובר בעגבת – ככל שהאבחון והטיפול יהיו מוקדמים יותר, כך ניתן יהיה להירפא מהמחלה בקלות ולמנוע סיבוכים ופגיעה קשה במערכות גוף שונות. במקרה של עגבת, הדבר משמעותי ביותר, מכיוון שזוהי מחלת מין המאופיינת בשלושה שלבים – שני הראשונים קלים יחסית והפיכים ואילו השלב השלישי, שלעיתים מופיע חודשים ואפילו שנים לאחר ההידבקות, נחשב למסוכן ביותר. שלב זה מאופיין בהופעת גידולים תת עוריים, נזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים והלב, בעיות נוירולוגיות קשות ולעיתים גם מצבי שיתוק ועיוורון. בדיקת עגבת המאבחנת את המחלה כבר בשלביה הראשונים תמנע את הסיכון הרב הטמון בה.

 

מתי כדאי להיבדק?

כשבועיים לאחר ההידבקות בעגבת מופיע על איבר המין מעין כתם או פצע גדול שאינו כואב – זהו השלב הראשון של המחלה. אם אתם נתקלים בתופעה כזו, אל תחכו – שווה להיבדק ולשלול או לאשש את החשד לעגבת. בשלב השני של המחלה הפצע נעלם כלא היה ובמקומו מופיעים תסמינים של תחושה כללית רעה, חום, פריחה בגוף וכן נפיחות  בבלוטות הלימפה. בשני השלבים הללו רופא עור ומין יכול לאבחן את המחלה אפילו ללא בדיקות מעבדה, שכן גם לפצע הראשוני וגם לפריחה יש מראה אופייני המעלה חשד לעגבת. לפיכך, כדאי להיבדק לפני שהמחלה תעבור לשלב השלישי והמסוכן. בנוסף מומלץ לעבור בדיקת torch חלק מבדיקות היריון.

אופן הבדיקה והאבחון

כאמור, לרוב, רופא עור ומין מנוסה יוכל לאבחן עגבת בשלב הראשוני או השני שלה על ידי תיאור של החולה ובדיקה גופנית בלבד. עם זאת, על מנת לחזק את האבחנה, לרוב מבצעים גם בדיקות דם סרולוגיות לאיתור נוגדנים לחיידק העגבת. בדיקת הדם הנפוצה ביותר לגילוי עגבת היא בדיקתVDRL  אך במידה ותוצאותיה אינן ברורות או מובהקות (לעיתים היא מגיבה לחיידקים שונים בדומה לחיידקי עגבת) תתבצע גם בדיקת TPHA  שהינה בדיקה ספציפית לאבחון עגבת. בשלב הראשון והשני, בדיקת עגבת עשויה לכלול גם לקיחת דגימה מהנגע המופיע על איבר המין. במקרים בהם יש חשד לעגבת שלישונית, המהווה סיכון לפגיעה במערכת העצבים, יתכן שיבוצע ניקור מותני המספק דגימת CSF, ומאפשר לבדוק נוכחות מאפיינים המתאימים לעגבת.

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין