בדיקת הרפס בתל אביב מדיקל סנטר
שני הסוגים הנפוצים ביותר של מחלת ההרפס הם הרפס סימפלקס מסוג 1 והרפס
סימפלקס מסוג 2 המוכר גם כהרפס גניטלי. בדיקות לאבחון שני סוגי הרפס אלה מבוצעות אצלנו בתל אביב מדיקל סנטר. הבדיקות כוללות מפגש עם רופא עור ומין, שמתחקר את הנבדק בצורה יסודית ומבצע בדיקה גופנית, וכן בדיקות מעבדה שמאשרות או שוללות את החשד להרפס. בדיקות מעבדה אלו כוללות: בדיקות דם סרולוגיות, בדיקת STD לאיתור מחלות מין ספציפיות וביניהן הרפס מסוג 1 ו-2, וכן לקיחת דגימה משלפוחיות ההרפס. ממצאי הבדיקות מועברים לנבדקים במהירות האפשרית. במקביל הם נבחנים על ידי הרופא שממליץ על טיפול בהרפס. הטיפול הינו סימפטומטי מאחר שעדיין לא נמצא ריפוי מוחלט למחלה.
החשיבות לביצוע בדיקת הרפס בשלב מוקדם
בשלבים הראשונים של ההידבקות, מחלת ההרפס יכולה להיות סמויה מן העין וחסרת תסמינים. הנגיפים יכולים להסתתר בגוף לאורך זמן רב עד להתפרצות של התקף. ההתפרצות מאופיינת בזיהום הרפטי – הופעת שלפוחיות כואבות בעיקר בפנים באזור השפתיים והפה (בסוג 1) ובאברי המין (בסוג 2). בכל מקרה בו ישנם תסמינים מחשידים להרפס, מן הראוי להיבדק אצל רופא עור ומין. הדבר חשוב ביותר כשמדובר בנשים צעירות, שכן הרפס שאיננו מאובחן בזמן עלול לפגוע בעובר בזמן ההיריון. כמו כן, מדובר במחלה שאינה אסתטית במיוחד ופעמים רבות אף מלווה בגרד וכאבים הפוגעים באיכות החיים. בדיקת הרפס תקצר את הדרך לטיפול ולהחלמה מההתקף.
בנוסף כחלק מבדיקות היריון ניתן לעשות גם בדיקת torch.
הבדיקות השונות לאבחון הרפס
ברוב המקרים, ניתן לאבחן הרפס בקלות יחסית כבר מהתלונות הקליניות של החולה. רופא
עור ומין יכול לאבחן זיהום הרפטי ממראה עיניים על ידי זיהוי השלפוחיות האופייניות המופיעות על השפתיים או אברי המין. במקרים בהם האבחנה הראשונית אינה ברורה ועולה צורך לאשש או לשלול אותה, תבוצע בדיקת הרפס אחת או יותר מתוך הבדיקות הבאות:
- בדיקת דם סרולוגית להרפס – בדיקת דם שבודקת נוכחות של נוגדני הרפס בדם. בדיקה זו מאפשרת לבחון מהו סוג ההרפס – 1 או . עם זאת חשוב לציין כי הבדיקה לא תמיד יעילה, ובעיקר במצבים בהם הזיהום הופיע בימים האחרונים או במקרה בו התוצאה חיובית בעקבות זיהום ישן. הבדיקה יכולה להעיד על הימצאות הנגיף בגוף אך לא בהכרח על התפרצות.
- לקיחת דגימה מנוזל השלפוחיות לבדיקת נוכחות DNA של נגיף ההרפס.
- בדיקתSTD – בדיקת שתן שהינה בדיקה למחלות מין ספציפיות וביניהן הרפס.