בדיקת ברה בתל אביב מדיקל סנטר
בדיקת BERA היא סוג של בדיקת שמיעה שאנו מבצעים במסגרת מכון שמיעה חדשני ומתקדם שהוקם בתל אביב מדיקל סנטר. השירות ניתן למבוגרים, ילדים ותינוקות עם בעיות שמיעה, המעוניינים לעבור בדיקת ברה
פרטית. הבדיקה מבוצעת על ידי אודיולוג מקצועי ומנוסה, ובמידת הצורך ניתן לקבל ייעוץ מד”ר מקסים סוקולוב, רופא אף אוזן גרון של מרכז רפואי תל אביב מדיקל סנטר. לרשות לקוחותינו עומד גם שירות קלינאית תקשורת הפועל במקום וכן שירות של התאמת מכשיר שמיעה במידת הצורך ומגוון בדיקות שמיעה נוספות כגון בדיקת OAE – בדיקת הדים קוכליאריים וכדומה.
מהי בדיקת שמיעה ברה
בדיקת BERA ( Auditory Brainstem Evoked Response ) הינה בדיקת אודיומטריה נוירו פיזיולוגית שבוחנת את תגובתו של גזע המוח לגירוי קולי. הבדיקה שנעשית לצורך הערכת סף השמיעה האלקטרו- פיזיולוגי, מודדת בעזרת אמצעים נוירולוגיים את תגובתו של גזע המוח לגירוי הקולי שנשלח אליו על ידי עצב השמיעה. הבדיקה מתבצעת כאשר עולה חשד לכשל נוירולוגי כלשהו שגורם לבעיות שמיעה, במקרים בהם הנבדקים אינם מסוגלים לשתף פעולה עם בדיקת השמיעה (תינוקות, קשישים, חולים וכו’), וכן במקרים בהם יש צורך בחוות דעת אובייקטיבית באשר לרמת השמיעה (בתביעות פיצויים, קביעת אחוזי נכות וכו’). על פי התוצאות של בדיקת שמיעה ברה, יחליטו אנשי המקצוע אם יש להמשיך בבדיקות, להפנות לטיפול או להתאים מכשירי שמיעה בהתאם לאבחנה. בשונה מהליך בדיקת שמיעה ״פשוטה״ בדיקת ברה ניתן לבצעה לתינוקות.
בדיקת ברה לתינוקות
חשוב לבצע בדיקות שמיעה לתינוקות במקרים בהם צריך לבדוק הפרעות בהתפתחות, ובעיקר כשמתעורר חשד להפרעות תקשורת והפרעות אחרות בתחום הספקטרום האוטיסטי. מכיוון שתינוקות אינם יכולים לשתף פעולה ולומר מתי הם שומעים קול, בדיקת ברה לתינוקות מספקת את המידע על פי השינויים שחלים בגלים המוחיים של התינוק בתגובה לגירוי קולי.
כיצד מתבצעת בדיקת ברה פרטית במרכז הרפואי?
בדיקת ברה היא בדיקה הנמשכת זמן קצר מאוד, כ-5-2 דקות. אצל מבוגרים היא נעשית במצב רגיעה שקרוב למצב שינה, ואצל ילדים – במהלך שינה עמוקה. בשלב הראשון של הבדיקה אנו מחברים אלקטרודות לאזורים שונים לראש ולפנים של הנבדק כדי לקלוט שינויים בגלי המוח באזורים שקשורים לשמיעה. באמצעות אוזנייה מושמעת לנבדק סדרה של נקישות בתדרים שונים כדי לבדוק אם הוא שומע אותן. כשהנבדק שומע את הנקישות – ייראו שינויים בגלי המוח באותם אזורים. במידה והוא לא שומע את הנקישות – לא יופיע במוח שינוי אלקטרו-פיזיולוגי כלשהו.
במהלך הבדיקה מופיעות על המסך התוצאות השונות, ובסיומה אפשר להעריך מהו סף השמיעה של הנבדק אשר נקבע לפי עוצמת הקול החלשה ביותר שמושמעת וגוררת תגובה. פענוח התוצאות הסופי מבוצע על ידי אודיולוג. הבדיקה אינה כרוכה בכאבים או אי נוחות, והנבדק משוחרר הביתה עם סיומה.