בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

צריבה בשתן

עמוד הביתבלוג › צריבה בשתן

מהי צריבה בשתן – דיסאוריה (Dysuria)?

צריבה בשתן, הקרויה בלשון רפואית דיסאוריה (Dysuria) ובלשון העם שורף בפיפי, הינה תופעה שכיחה במיוחד בקרב נשים אך גם בקרב לא מעט גברים. למעשה, מדובר בכאבים או צריבה בדרכי השתן בעת מתן

צריבה בשתן
צריבה בשתן

שתן, שמורגשים לרוב באזור השופכה, באזור אברי המין או בבטן התחתונה. הבעיה שייכת לתחום אורולוגיה, אם כי במקרים מסוימים אצל נשים, כאשר הצריבה מלווה בכאבים במהלך קיום יחסי מין ו/או בהפרשה מהנרתיק, יש צורך לפנות לבדיקה גינקולוגית אצל רופא נשים.

זימון תור אונליין

לידיעתכם
לידיעתכם
אנו מודעים לרגישות בנושא ומאפשרים לכם לקבוע תור באתר באופן דיסקרטי ומהיר, ללא צורך בשיחת טלפון.
לזימון תור אונליין

הגורמים לצריבה בשתן

צריבה בשתן נובעת בדרך כלל כתוצאה מגירוי ברירית השלפוחית, רירית השופכה, האיברים הסמוכים או מקור אחר לא ברור. אצל נשים הגורם העיקרי הוא דלקת בדרכי השתן, כשמחוללי הזיהום הם בדרך כלל חיידקים שנמצאים במערכת העיכול התחתונה. גורם נשי נוסף הוא זיהום בנרתיק על רקע פטרייתי או חיידקי, ובעיקר חיידקים שמועברים במגע מיני כמו כלמידיה, גונוריאה או הרפס.

צריבה בשתן אצל גברים, יכולה אף היא לנבוע מזיהום בשלפוחית השתן והכליות, אך פעמים רבות הגורם הוא זיהום בשופכה שנגרם מחיידקי כלמידיה וגונוריאה המועברים ביחסי מין. בקרב גברים מבוגרים יותר, התופעה עלולה לנבוע מזיהום בערמונית מוגדלת.

גורמים נוספים לתחושת צריבה במתן שתן יכולים להיות פליטת אבנים מהכליות, שימוש במוצרי היגיינה שגורמים לגירוי או שימוש בתרופות מסוימות.

תסמינים המתלווים לצריבה בשתן

לצריבה בשתן מתלווים תסמינים שונים בהתאם לגורמים לתופעה. כאשר הסיבה היא זיהום בדרכי השתן, עלולים להופיע תסמינים כגון חום, כאבים בבטן, במותניים או בגב וצורף דחוף ותכוף בהטלת שתן. במקרים שהגורם הוא מחלת מין, ייתכנו כיבים ושלפוחיות באיברי המין, הפרשות מהפין או הנרתיק, ואצל נשים יכולים להופיע כאבים במהלך קיום יחסי מין.

אבחון דיסאוריה

בכל מקרה בו יש תחושה קבועה ומתמשכת של שורף בפיפי, יש לגשת אל אורולוג לביצוע אבחנה. האבחנה לדיסאוריה מתבצעת בהסתמך על תלונות המטופלים, ממצאי בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה הכוללות בדיקת דם ובדיקות שתן כמו סטיק שתן, בדיקת שתן כללית ותרבית. כאשר עולה חשד שהגורם לצריבה הוא מחלת מין, יש לבצע בדיקה למחלות מיניות. במידה והחשד הוא מחלת אבנים או שמופיעים זיהומים חוזרים, נהוג לבצע אבחון באמצעות בדיקות אולטרסאונד או CT.

טיפול במקרי צריבת שתן

הטיפול בדיסאוריה ניתן בהתאמה לגורם לבעיה. כאשר הגורם הוא זיהום חיידקי, בין אם מדובר בדלקת רגילה או בדלקת המועברת ביחסי מין – יינתן טיפול אנטיביוטי. במידה והטיפול מתאים לחיידק הספציפי, יחול שינוי ניכר בתחושה כבר לאחר מספר ימים.

אם הסיבה היא אבנים בדרכי השתן או הכליות, יינתן טיפול לריסוק האבנים או למניעת היווצרות אבנים חדשות.

אורולוגיה רופאים

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין