מהי טריכומונס וגינליס?
טריכומונס וגינליס הידועה גם בשם טריכומוניאזיס הינה מחלת מין מהמדבקות והנפוצות
ביותר. על פי ממצאי מחקרים שנערכו בנושא, עולה כי כחמישית מאוכלוסיית הנשים וכעשירית מאוכלוסיית הגברים בעולם, יידבקו במחלה זו לפחות פעם אחת בחייהם.
המחלה נושאת את שם הטפיל הגורם לה – trichomonas vaginalis .
טריכומונס וגינליס מאופיינת אצל נשים בדלקת חריפה בנרתיק. במידה והמחלה אינה מטופלת, היא עלולה להסתבך ולגרום לדלקות באגן, בשחלות ובצוואר הרחם. אצל נשים בהריון היא עלולה לגרום לזיהומים, הפלות ולידות מוקדמות. הטיפול במחלה בהריון חשוב במיוחד מחשש לפגיעה בעובר.
למרות שהטריכומוניאזיס מתחילה אצל נשים, גם גברים יכולים להידבק ממנה במהלך קיום יחסי מין לא מוגנים.
זימון תור אונליין
תסמיני המחלה
כאמור, טריכומונס וגינליס מתחילה אצל האישה בדלקת בנרתיק, אליה מתלווים תסמינים כגון: ריח חריף מהנרתיק, הפרשות בגוון ירקרק או צהוב, כאבים וגירוד חזק, אדמומיות בפתח הנרתיק, אי נוחות וגירוי במתן שתן וכאבים בזמן קיום יחסים מיניים. לעומת זאת, גברים שנדבקים במחלה לרוב אינם סובלים מתסמינים למעט הפרשה רירית מאיבר מינם, בעיקר לאחר שנת הלילה.
בדרך כלל התסמינים מופיעים בטווח של בין שבוע לחודש מזמן ההידבקות, אם כי ישנם מקרים בהם התופעות מתגלות רק לאחר מספר חודשים. כמו כן, יש נשים וגברים שכלל לא חשים בתסמינים.
אבחון מחלת טריכומונס וגינליס
אישה או גבר הסובלים מהתסמינים האופייניים למחלת הטריכומוניאזיס, יכולים להיות מאובחנים במחלה במסגרת בדיקה אצל גניקולוג, אורולוג או רופא עור ומין. בהתאם לזיהוי התסמינים, הרופא ייקח דגימה מההפרשה מאיבר המין וישלח אותה לתרבית במסגרת בדיקות מעבדה. על פי תוצאות בדיקות מעבדה אלה, הרופא יוכל לשלול או לאשר את קיום המחלה. בשונה ממחלות מין רבות אחרות, האבחון לא נעשה על ידי בדיקות דם.
עם אבחון המחלה חשוב ליידע את בני הזוג או הפרטנרים עימם התרחש מגע מיני, על מנת שייבדקו בעצמם ולא ימשיכו להדביק אחרים.
חשוב לציין כי נשים שנוטות ללקות בטריכומוניאזיס באופן חוזר ונשנה, צריכות להקפיד בעצמן לבצע בדיקת מחלות מין לגילוי המחלה בתדירות גבוהה גם אם אינן חשות בתסמינים.
טיפול בטריכומונס וגינליס – פשוט וקל
לא ניתן להיפטר מטריכומונס ללא טיפול, וכאמור כשהמחלה אינה מטופלת היא עלולה לגרור סיבוכים. טיפול בטריכומונס וגינליס הינו פשוט כמו כל טיפול במחלת מין שנעשה בזמן. הטיפול יכול להינתן על ידי הרופא שערך את האבחון: רופא עור ומין, גניקולוג או אורולוג ולעיתים גם רופא משפחה. טיפול במחלת מין טריכומונס וגינליס הינו תרופתי אנטיביוטי וברוב המקרים הוא ניתן דרך הפה באופן חד פעמי. עם גילוי המחלה, חשוב מאוד שגם בני הזוג או הפרטנרים שקיימו יחסי מין עם החולה יטופלו בהתאם.