בדיקת מתכות כבדות בתל אביב מדיקל סנטר
בתל אביב מדיקל סנטר אנו מבצעים בדיקת מתכות כבדות לאיתור הצטברויות מתכות
ומינרלים ברקמות ולסיוע במתן טיפול יעיל בהתאם. הבדיקה נעשית בצורה פשוטה וקלה במסגרת מערך בדיקות מעבדה נרחבות, לרבות בדיקת כספית בדם שאנו מבצעים במרכזנו. ברוב המקרים, הבדיקה מכוסה על ידי ביטוח בריאות פרטי או ביטוחים משלימים של קופות החולים.
מדוע יש צורך בבדיקת מתכות כבדות
העולם המודרני בו אנו חיים מאופיין ברמות זיהום גבוהות ובנוכחות הולכת וגוברת של מתכות רעילות בסביבתנו. מוצרים כימיים, דשנים, צבעים תעשייתיים, חומרי בנייה ועוד מהווים רק חלק מהמקורות של מתכות כבדות אליהן אנו חשופים. חשיפה זו עלולה לסכן את בריאותם של אנשים רבים. למרות שגופנו זקוק לכמויות קטנות של מתכות מסוימות, הצטברותן של מתכות שונות בעצמות ובמערכות חיוניות בגוף, עלולה לפגוע במערכות אלה, לגרום לסוגים שונים של מחלות, בעיות והפרעות התפתחותיות ונוירולוגיות ברמות חומרה שונות, ולעיתים אף לסכן חיים. בין המתכות המסוכנות הנפוצות ביותר נמנות: נחושת, כספית, קדמיום, עופרת, זהב, ניקל, קובלט ואלומיניום.
חשיבותה של בדיקת מתכות כבדות
בדיקת מתכות כבדות מספקת תמונה נרחבת של רמת המתכות והמינרלים בגוף. הבדיקה מהווה כלי אבחוני המסייע באיתור ומדידה של מתכות כבדות ורעילות בגוף ברמה שמסכנת את הבריאות וההתפתחות. כמו כן, הבדיקה מודדת רמות של מינרלים שחיוניים לצמיחה תקינה ולבריאות טובה.
בעזרת בדיקת מתכות כבדות ניתן לגלות מצבים ראשוניים של מחלות כרוניות, לעיתים גם טרם התפרצותן. כמו כן הבדיקה מאפשרת לזהות גורמים ותסמינים למחלות שונות, ובהתאם לכך למנוע או לעצור בעיות ומחלות רבות על ידי התאמת טיפול בכל מקרה לגופו.
חשוב לדעת כי תסמינים רבים של הרעלת מתכות כבדים דומים לאלו של בעיות נוירולוגיות ופסיכיאטריות. לפיכך, ישנם תסמינים, מחלות ובעיות שכמעט בלתי אפשרי לזהות את סיבתם ללא ביצוע בדיקת מתכות כבדות.
למי מומלץ לבצע בדיקת מתכות כבדות
- אנשים החשופים למתכות כבדות במהלך שגרת יומם, כדוגמת עובדים בתעשייה שחשופים לרמות זיהום גבוהות.
- מבוגרים וילדים, שקיים חשד שהם לוקים בהרעלת מתכות כבדות.
- אנשים הסובלים ממחלות ובעיות כגון: הפרעות קשב וריכוז, אלצהיימר, חרדות, דיכאון, הפרעות שינה, הפרעות על הרצף האוטיסטי, עייפות כרונית, שינויים במצב הרוח, OCD, פיברומיאלגיה, דלקות פרקים, אנמיה, בעיות עור, אלרגיות, מיגרנות, בעיות במערכת העיכול ועוד.
דרכי הביצוע של הבדיקה
כאמור מדובר בבדיקה פשוטה וקלה, ללא אלמנט פולשני כלשהו. ניתן לבדוק רמות מתכות ומינרלים על ידי שימוש בדגימות שיער, דם, שתן וצואה, שכן החומרים הללו נוטים להיספג ברקמות אלה. ההחלטה באיזו שיטה להשתמש ומהיכן לקחת דגימה קשורה בכל מקרה לגופו. כך למשל, שימוש בקווצת שיער הינו אידיאלי לצורך קבלת ממצאים של יחסים מדויקים בין חומרים מזינים למתכות רעילות. בדיקת דם היא הדרך המיטבית לגלות הרעלת מתכת כבדה שהתרחשה לאחרונה וכן למדוד את רמות המינרלים בגוף. בדיקות שתן נעשות לפני ואחרי נטילת תרופות המעודדות שחרור מתכות כבדות מהרקמות. מדידת ההפרש בין הרמות של המתכות הכבדות בשתי הבדיקות מלמדת על רמת הצטברותן ברקמות הגוף.