בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

בדיקת אי סבילות למזון / בדיקת IgG

עמוד הביתבדיקות דם, שתן, בדיקות מעבדה פרטיות › בדיקת אי סבילות למזון / בדיקת IgG

-אי-סבילות-למזון-בדיקת-IgG-

בדיקת אי סבילות למזון המתבצעת בתל אביב מדיקל סנטר, תאפשר לכם לזהות סוגי מזון המזיקים לכם עקב רגישות אליהם. הימנעות מאכילת מזונות אלו עשויה לתרום משמעותית לשיפור בריאותכם ואיכות חייכם. 

מהי אי סבילות למזון? 

ישנם אנשים המתקשים לעכל סוגי מזון מסוימים כגון גלוטן, לקטוז ועוד. צריכת מזונות כאלה על ידי מי שרגיש להם, תגרור תסמינים בלתי נעימים שפוגעים בבריאות ובאיכות החיים. הקושי בעיכול מזון כלשהו יוצר במעיים דלקת, שכתוצאה ממנה חודרים לדם חלקיקים בלתי רצויים בדמות נוגדני IgG. כשהמערכת החיסונית פוגשת את החלקיקים הללו, מתרחשת תופעה של אי סבילות למזון, המתבטאת במגוון מצבי חולי ואי נוחות: בעיות נוירולוגיות, מיגרנות, בעיות במערכת העיכול, עלייה במשקל, בעיות תנועתיות ועוד. אנשים שאינם נבדקים כדי לברר מה הגורם לרגישותם, ממשיכים לצרוך מזון שפוגע בבריאותם מבלי להיות מודעים להשפעתו ההרסנית על גופם.

מה בין אי סבילות למזון לבין אלרגיה?

כ- 2% מהאוכלוסייה סובלים מאלרגיה, המתרחשת כעבור מספר דקות או שעות לאחר החשיפה לאלרגן. לעומת זאת כמחצית מאוכלוסיית העלם חווה אי סבילות למזון. התופעות האלרגיות מופיעות כאשר נוגדן IgE משחרר היסטמין, והן משפיעות על מערכות הגוף השונות, לעיתים עד כדי סכנת חיים. לעומת זאת, תסמיני אי סבילות למזון קשורים כאמור לכניסת הנוגדן IgG לדם, ויכולים להופיע כעבור שעות ואפילו ימים לאחר אכילת המזון המזיק. אמנם לא מדובר בתופעה מסכנת חיים אך ללא ספק בכזו הפוגעת באיכותם.

הפתרון המתבקש: זיהוי סוגי המזון המזיקים והימנעות מצריכתם

מחקרים קליניים רבים מצביעים על כך שהימנעות ממזון המביא להופעת נוגדן IgG חיובי בדם, עשויה לתרום לשיפור בתסמיני קשת רחבה של מחלות ובעיות כרוניות. בעבר לא הייתה בדיקת מעבדה שאפשרה לזהות את סוגי המזונות הגורמים לאי סבילות. בהתאם לכך, אנשים נקטו בשיטות של ניסוי וטעייה על ידי הורדת מזונות חשודים מהתפריט שלהם והחזרתם לאחר זמן מה – הליך תזונתי לא מדויק שדורש מעקב לאורך זמן רב. כיום ניתן לאבחן בבדיקה פשוטה ומדויקת להפליא מהם המזונות הגורמים לאי סבילות אצל כל אדם לגופו.

בדיקת אי סבילות למזון המתקדמת בעולם – אצלנו 

אנו מבצעים במעבדתנו בדיקת אי סבילות למזון בטכנולוגיה מתקדמת, הבודקת עד 250 סוגי מזונות. בין הסוגים הללו נמצאים רוב המזונות שזוהו כבעייתיים בתזונה המערבית, אף שחלקם נחשבים למזונות בריאים למי שאינו רגיש להם. מדובר בבדיקת דם פשוטה, המאפשרת לנבדקים להסיר מתפריטם את המזונות הגורמים להופעת נוגדן IgG בדם. רמת הדיוק והמהימנות של הבדיקה גבוהה מאוד.

תוצאות הבדיקה מאפשרות להתחיל מחדש… 

על ידי אבחון מדויק של המזונות הגורמים לכם אי סבילות מזון, תוכלו להימנע מהם ולשפר משמעותית את בריאותכם ואיכות חייכם. הסרת המזונות הבעייתיים תתרום להורדת הלחץ המופעל על המערכת החיסונית, הפחתת המצב הדלקתי בגוף, הפחתת סיכוי להפרעות אכילה, ובמילים אחרות – בריאות משופרת שנותנת אותותיה על כל תחומי החיים.

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין