בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

בדיקות לב

עמוד הביתבלוג › בדיקות לב

בדיקות לב – המפתח לאבחון וטיפול יעיל במחלות לב

מחלות לב וכלי דם הן אחד הגורמים העיקריים לתחלואה ולתמותה בארץ ובעולם, לפיכך חשוב לפעול למניעתן מראש ככל שניתן. בין מחלות הלב

בדיקות לב
בדיקות לב

הנפוצות נמנות: התקף לב, מחלת לב איסכמית, הפרעות בקצב הלב, אי ספיקת לב, קרדיומיופתיה, יתר לחץ דם, מחלות לב מסתמיות ועוד. כל אלה מלוות בתסמינים כמו כאב או לחץ בחזה, קוצר נשימה, חולשה, סחרחורת ואף עילפון. ניהול אורח חיים בריא ובמקביל ביצוע בדיקות לב תקופתיות, בעיקר לאנשים עם סיכון למחלות לב – יכולים למנוע התפתחות של מחלות לב. בדיקות לב הן המפתח לאבחון מחלות לב גם בשלבים מוקדמים ומקדימים ולקבלת טיפול מתאים. חולי לב צריכים לבצע בדיקות לב בצורה קבועה ולהיות במעקב שוטף אצל קרדיולוג כדי למנוע החמרה  שעלולה לסכן את חייהם.

לקבוע תור לבדיקת אקו לב במאמץ
לקבוע תור לבדיקת אקו לב במאמץ
037712804

מערך בדיקות הלב הנפוצות כולל:

 אק”ג – אלקטרוקרדיוגרם

אק”ג היא אחת הבדיקות הנפוצות והחשובות בעולם הרפואה ובתחום הקרדיולוגי. מדובר בבדיקה פשוטה ויעילה, המשמשת לבחינת הפעילות החשמלית של הלב ולזיהוי ראשוני של מחלות ובעיות בלב. אלקטרודות המחוברות למיקומים שונים בחזה קולטות את הפעילות החשמלית ורושמות אותה על גבי פלט. התוצאות מאפשרות לגלות ליקויים בפעילות הלב ולזהות את האזור הפגוע. כל זאת ללא צורך בבדיקה פולשנית או בהדמיה.

 אקו לב, אקו לב במאמץ

אקו לב במנוחה היא בדיקת אולטרסאונד לאבחון או שלילת בעיות לב שונות. הבדיקה סוקרת את חלקי הלב ואת תפקודם, לרבות מבנה שריר הלב, עובי דפנותיו, גודלם של חדרי הלב וכושר התכווצותם, תפקוד המסתמים, כיווני זרימת הדם ועוד. בבדיקת אקו לב במאמץ נעשה שילוב בין בדיקת האקו הרגילה שמתבצעת לפני מאמץ גופני, לבין בדיקה הנעשית לאחר ביצוע מאמץ. השוואה בין 2 המדידות מאפשרת לאבחן הפרעה בזרימת הדם לאזור מסוים בלב.

לקבוע תור לבדיקת אקו לב
לקבוע תור לבדיקת אקו לב
03-7712804

 ארגומטריה

ארגומטריה היא מבחן מאמץ, שבוחן את השפעת הפעילות הגופנית המאומצת על תפקוד הלב. בעזרת בדיקה זו ניתן לאבחן בעיות לב ובעיקר את תפקוד העורקים הכליליים שמספקים דם לשריר הלב. במהלך הבדיקה מוצמדים לגוף הנבדק חיישני אק”ג ושרוול למדידת לחץ דם, ונתוניהם נרשמים בעת מנוחה, בעת ביצוע פעילות בדרגות מאמץ שונות על גבי אופני כושר או הליכון, וכן לאחר ביצוע המאמץ.

הולטר לב

בדיקת הולטר לב שנקראת גם הולטר אק”ג מתבצעת לרוב לאבחון הפרעות בקצב הלב. מדובר בבדיקה לא פולשנית, שבה נעשה רישום של פעילות הלב. לצורך הבדיקה מוצמד לגוף הנבדק מכשיר הולטר אק”ג למשך 48-24 שעות. מצידו האחד של המכשיר יש אלקטרודות שנצמדות לחזה ומהצד השני הן מתחברות אל מכשיר הקלטה. באמצעות הולטר לב ניתן לקלוט הפרעות בקצב הלב שלא נקלטות בבדיקת אק”ג רגילה, בשל משך הזמן הקצר שלהן או תדירותן הנמוכה.

לקבוע תור לכל סוג של בדיקת הולטר
לקבוע תור לכל סוג של בדיקת הולטר
037712804

צנתור וירטואלי

בדיקת CT לב שנקראת גם צנתור וירטואלי, נעשית בעזרת מכשיר CT מתקדם, המאפשר זיהוי של מחלת עורקי הלב בשלביה ההתחלתיים, כשעדיין אין לה ביטוי בבדיקות אק”ג ואקו לב.  הבדיקה אינה פולשנית ומאופיינת בפשטות, מהירות ודיוק.

צנתור וירטואלי
זימון תור 03-7712804

MRI לב

בדיקת MRI  לב (CMR) הינה בדיקה ספציפית וחדשנית המבוצעת בטכנולוגיית התהודה המגנטית. בעזרת הבדיקה ניתן לצפות בשריר הלב, בחלליו ובכלי הדם. הבדיקה משמשת לאבחון מחלת לב איסכמית, לאיתור דלקות בשריר הלב וקרום הלב, להערכת תפקוד חללי הלב, לזיהוי קרישי דם, צלקות בשריר הלב, וגידולים בלב. היתרון שלה על בדיקות דימות אחרות הינו הדימות האיכותי שמאופיין ברזולוציה גבוהה.

 צנתור לב אבחוני

צנתור לב אבחוני הוא הליך רפואי שנועד לאבחן חסימות או היצרויות בעורקים הכליליים המובילים חמצן ודם ללב.  אדם יופנה לצנתור אם עולה חשד לחסימת כלי הדם הללו. באמצעות צנתור לב אבחוני ניתן לקבל מידע על פעילות הלב ומסתמיו ועל פעילות העורקים הכליליים. בצנתור לב טיפולי מבצעים הרחבה של העורקים שהוצרו או נחסמו.

 צילום חזה

צילום חזה הוא צילום רנטגן  שנועד לאבחון מצבי חולי שונים בלב ובריאות לרבות אי ספיקת לב. מדובר בבדיקה לא פולשנית שנעשית במינון נמוך של קרינה מייננת. צילום חזה מאפשר לקבל תמונה של איברי הפנים בחזה, לרבות הלב וכלי הדם. התמונה המתקבלת הינה פחות מפורטת מזו שמפיקות בדיקות הדמיה אחרות.

הולטר לחץ דם

הולטר לחץ דם היא בדיקה שנועדה לאבחן מצב של יתר לחץ דם שהינו אחד הגורמים העיקריים למחלות לב. הבדיקה מתבצעת על ידי הצמדת מכשיר אוטומטי למדידת לחץ דם לנבדק במהלך יממה. מהנתונים הנצברים במכשיר ניתן להפיק עקומה המצביעה על התנהגות לחץ הדם.

בדיקות דם

ניתן לאבחן מחלת לב איסכמית ומחלות לב קשות באמצעות בדיקות דם שונות כגון בדיקת דם לאנזימי לב, ספירת דם, סוכרים ושומנים בדם, אלקטרוליטים ועוד. בבדיקות אלה ניתן לאתר סמנים ביולוגיים שמופרשים כתוצאה מפגיעה בשריר הלב, ולאשש חשד לקיומה של מחלת לב.

 

קרדיולוגיה רופאים

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין