בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

בדיקות הולטר לב: מידע מקדים לבדיקה

עמוד הביתבלוג › בדיקות הולטר לב: מידע מקדים לבדיקה
הולטר
הולטר או הולטר אק”ג, זאת בדיקה לא פולשנית שלוקחת בין 24-48 שעות. שבה נבדקת הפעילות החשמלית של הלב ע”י מכשיר הולטר אק”ג נייד. המכשיר מורכב מאלקטרודות המודבקות לחזה ומחוברות באמצעות חוטי חשמל למכשיר  הקלטה.  
הבדיקה מיועדת לאנשים שסובלים מהפרעות בקצב הלב, מדופק לא סדיר, מאיבוד הכרה, מסחרחורות ומחולשה.  
בעזרת הבדיקה ניתן לגלות הפרעות בקצב הלב שנמשכות זמן קצר או הפרעות שמופיעות בתדירות נמוכה. הסיבה שבגללה הבדיקה היא בין 24-48 שעות היא משום שהפרעות אלה לא פשוט לתפוס בבדיקת אק”ג רגילה ולכן יש צורך בבדיקה שאורכת זמן.  

מתי יש צורך בבדיקת הולטר לב?

כאשר יש חשד להפרעה בקצב הלב שיכול לבוא לידי ביטוי בדופק לא סדיר, איבוד הכרה, בחולשה בסחרחורות, רופא המשפחה יפנה לבדיקת הולטר לב.

מהלך הבדיקה:

הטכנאי/ת מחבר/ת את מכשיר ההולטר בעזרת 5 אלקטרודות המודבקות לחזה בנקודות שונות ואת מכשיר ההקלטה מצמידים לגוף בעזרת רצועות.   
על מנת שתהיה הצמדה טובה של האלקטרודות יש צורך בניקוי האזור בעזרת אלכוהול. וכאשר מדובר בגברים, יש מקרים בהם צריך לגלח במעט את שערות החזה.    
מכשיר ההולטר מחובר לאלקטרודות למשך כל זמן הבדיקה. ובפרק זמן הזה ניתן להמשיך פעילות כרגיל, חשוב  לתעד אילו פעילויות נעשו במהלך הבדיקה, לכתוב האם חשים במשהו מיוחד, האם מופיעים תסמינים של סחרחורת  או חולשה  וכמה זמן זה נמשך, כתוצאה ממה זה קרה וכן הלאה.
בסיום הבדיקה, ינתק הטכנאי את המכשיר וימסור את התרשים שהוקלט ואת תיעוד הפעילות לקרדיולוג על מנת לפענח את תוצאותיה . הקרדיולוג יעביר זאת לרופא המטפל להמשך טיפול.

תופעות הלוואי:

הבדיקה היא ללא תופעות לווואי, ללא כאבים ואין היא משפיעה על שגרת הפעילות היומיומית. הבדיקה אינה כרוכה בסיכונים למעט מקרים נדירים בהם מתעוררת תגובה עורית לא רגילה למדבקות.

רופאים

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין