בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

אבחון מוקדם – תסמינים לסרטן צוואר הרחם

עמוד הביתבלוג › אבחון מוקדם – תסמינים לסרטן צוואר הרחם

אבחון מוקדם לסרטן צוואר הרחם מציל חיים

אבחון מוקדם - תסמינים לסרטן צוואר הרחם
אבחון מוקדם – תסמינים לסרטן צוואר הרחם

רוב המקרים של סרטן צוואר הרחם מאופיינים בהתפתחות הדרגתית של המחלה. בהתאם לכך, יכולות לעבור מספר שנים מהרגע בו מתחילים להתפתח שינויים טרום סרטניים או גידולים מוקדמים בצוואר הרחם ועד לשלב בו הגידול הופך לפולשני ומסוכן. אבחון מוקדם של נגעים מקדימים אלו באמצעות ביקור אצל רופא נשים וביצוע בדיקות אבחנתיות, עשוי למנוע את המחלה האלימה. למעשה, ניתן למנוע את רוב מקרי סרטן צוואר הרחם על ידי אבחון מוקדם וטיפול פשוט ויעיל. לעומת זאת, סרטן צוואר רחם שאינו מאובחן בשלבים ראשוניים, עלול להיכרך בטיפולים מורכבים וממושכים ואף להיות קטלני.

תסמינים לסרטן צוואר הרחם

לסרטן צוואר הרחם תסמינים שונים כגון דימומים לא סדירים מהנרתיק (בין תקופות מחזור הווסת, אחרי קיום יחסי מין, אחרי הפסקת המחזור), הפרשות חריגות מהנרתיק, כאבים או אי נוחות בעת קיום יחסי מין וכן כאבים באגן. עם זאת, חשוב לדעת כי לסרטן צוואר הרחם תסמינים דומים למצבים אחרים, כך שלא ניתן להסתמך על תסמינים אלו לקביעת המחלה. כמו כן, לא בכל מקרה של המחלה מופיעים תסמינים לצוואר הרחם, בעיקר לא בשלבים הראשוניים המאופיינים בשינויים טרום סרטניים או בגידולים מוקדמים בצוואר הרחם. לפיכך חשוב לעבור בדיקות אבחנתיות כמו בדיקת פאפ, קולפוסקופיה או HPV לצורך גילוי מוקדם ומניעת סרטן צוואר הרחם כבר בשלב הטרום סרטני.

בדיקות לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם

לבדיקות לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם יש חשיבות עצומה. חשוב לדעת כי אבחון מוקדם של המחלה אינו מסתכם בביצוע בדיקות דם שגרתיות, אלא מחייב קיום מעקב גינקולוגי שוטף וקבוע, במסגרתו מבוצעות הבדיקות הבאות:

  • בדיקת פאפ – שיטה לאבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם המיושמת על ידי לקיחת דגימה של תאים הנמצאים על פני שטח צוואר הרחם, כדי לזהות או לשלול קיומם של נגעים טרום סרטניים. מזה עשרות שנים בדיקת פאפ מתבצעת אחת ל-3 שנים במסגרת מעקב גינקולוגי שגרתי של נשים בגילאי 65-25. מאז שהבדיקה הוכנסה לשגרת המעקב הגינקולוגי, שיעור התמותה מסרטן צוואר הרחם ירד בצורה ניכרת. חשוב לציין כי אם אישה מקבלת תוצאה חיובית בבדיקת פאפ, אין זה אומר שיש לה סרטן בצוואר הרחם. לרוב מדובר בנגעים ראשוניים שניתנים לטיפול בצורה יעילה ופשוטה.
  • בדיקת HPV משטח צוואר הרחם – בדיקה יעילה במיוחד בזיהוי תאים טרום סרטניים שמומלץ לכל אישה בגילאים 54-25 לבצעה אחת ל-3 שנים. באמצעות בדיקה זו ניתן לזהות את נוכחות נגיף הפפילומה האחראי למחלה סרטן צוואר הרחם. כאשר עולים בבדיקה ממצאים חשודים, תבוצע באופן אוטומטי בדיקת פאפ על אותה דגימה. שילוב בין 2 הבדיקות הינו הדרך היעילה ביותר לגילוי שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם.
  • בדיקת קולפוסקופיה – בדיקה המשמשת לרוב לבחינה יסודית של ממצאים חשודים שעלו בבדיקת הפאפ. מדובר בבדיקה בעלת רמת דיוק גבוהה, המתבצעת בעזרת מכשיר הקולפוסקופ שמציג את האזור הנבדק בהגדלה, ובעזרת חומרים שהגינקולוג יכול לסמן עימם את הממצאים כדי לבחון אותם בצורה יסודית ולקבוע עד כמה הם מסוכנים.

גם נשים שמקיימות שגרת מעקב גניקולוגי כנדרש, חייבות לשמור על ערנות במהלך השנים המפרידות בין בדיקה לבדיקה. אם במהלך התקופה מופיעים תסמינים האופייניים לסרטן צוואר הרחם, יש לפנות  לרופא הנשים ולבצע בדיקות מיידיות בהתאם.

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין