בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

סכיזופרניה

עמוד הביתבלוג › סכיזופרניה

מהי סכיזופרניה?

סכיזופרניה הינה הפרעה נפשית קשה, המתאפיינת בפגיעה ביכולתו של הלוקה בה להבין את המציאות ולפרש אותה. אנשים עם סכיזופרניה סובלים מהזיות, מחשבות שווא והפרעות בדרך החשיבה וההתנהגות. סכיזופרניה היא מחלה כרונית שנמשכת לאורך כל החיים, כאשר יש בה תקופות שקטות ומצבי התלקחות פסיכוטיים לסירוגין. בתקופות השקט נדרשים רק טיפול תרופתי ומעקב רפואי, בעוד בעת התלקחות פסיכוטית לרוב יידרשו אשפוז והתערבות אינטנסיבית.

חשוב לציין כי סכיזופרניה אינה פיצול אישיות כפי שרבים סוברים בטעות.

הגורמים לסכיזופרניה

עד היום לא ברור מה בדיוק גורם לסכיזופרניה. ההערכה היא כי מדובר בשילוב גורמים גנטיים וסביבתיים. רוב המומחים סוברים כי אירועים טראומטיים או כאלה שגורמים לסטרס מהווים זרז להתפרצות המחלה אצל אנשים עם רגישות גבוהה. מחקרים בתחום העלו כי אצל חולי סכיזופרניה נמצאו שיבושים במבנה המוח ובתפקודו.

תסמיני המחלה

חולי סכיזופרניה חווים תסמינים שונים וביניהם:

  • הזיות למיניהן כגון שמיעת קולות
  • מחשבות שווא כדוגמת המחשבה ש”מישהו רודף אחריי”
  • התנהגות מבולבלת ובלתי מאורגנת.
  • קהות רגשית
  • חוסר התעניינות בכל המתרחש בסביבה
  • הזנחה עצמית

כיצד מאבחנים סכיזופרניה

סכיזופרניה מאובחנת בדרך כלל על ידי רופא פסיכיאטר ובהתאם לקריטריונים שמופיעים ב-DSM –  ספר המחלות הפסיכיאטריות. האבחון כולל שיחה עם המטופל ובני משפחתו, בדיקה גופנית וכן בדיקות דם.

דרכי טיפול בסכיזופרניה

סכיזופרניה דורשת טיפול ומעקב כל החיים. הטיפול המיטבי מצריך שיתוף פעולה בין מספר אנשי מקצוע – רופא פסיכיאטר, רופא המשפחה, עובדת סוציאלית, אחיות וכן פסיכולוג.

הטיפול מתבסס בעיקרו על נטילת תרופות אנטי פסיכוטיות, המשפיעות על הפרשת חומרים שונים במוח. לצד התרופות יש חשיבות רבה גם לקבלת טיפול פסיכולוגיפסיכותרפיה, תמיכה רגשית מעובד סוציאלי, וכן מעקב רופא משפחה המפקח על בריאותו הגופנית של החולה על מנת למנוע הזנחה העצמית המאפיינת רבים מחולי הסכיזופרניה.

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין