הצורך לבצע הסרת שיער בלייזר בהריון
נשים בהריון עוברות שינויים הורמונליים שונים, שחלקם משפיעים על צמיחת שיער מוגברת באזורים שונים בגוף. לעיתים מדובר בפגם אסתטי
שמטריד את האישה ומעלה את הצורך בהסרת שיער בלייזר. במצב כזה עולה גם התהייה: האם מומלץ לעבור הסרת שיער בלייזר בהיריון? האם יהיה זה צעד חכם? האם מדובר בהליך בטוח או שהוא כרוך בסכנה. למען האמת, הדעות בנושא חלוקות – הן בקרב הנשים, הן בקרב מנהלי מרפאות הלייזר והן בקרב הגינקולוגים.
בטוח או לא בטוח? זו השאלה
תהליך הטיפול של הסרת שיער בלייזר נעשה על ידי העברת זרמי לייזר על זקיקי השיער באופן ממוקד ובעומק של מספר מילימטרים בלבד. מדובר בחשיפה חיצונית בלבד, ולפיכך על פניו לא סביר שקרן הלייזר תגיע לעומק ותזיק לתינוק. עם זאת כל האמור הינו בגדר השערה, שכן אין מספיק מחקרים מדעיים בנושא. כמו כן, ישנם סוגים רבים של טיפולי הסרת שיער בלייזר, שחלקם נחשבים לבטוחים יחסית וחלקם מועדים לפורענות. לפיכך, אף רופא אינו יכול להיות בטוח לחלוטין שהליך הסרת שיער בלייזר בהריון הינו נטול סיכונים.
הדעה הרווחת היא לנסות להימנע מכל פעולה כימית בהריון
כאמור, אין כיום מספיק ידע בנושא הסרת שיער בלייזר בהריון, וכל עוד הנושא אינו ברור, הרי שדעת הרוב היא שטוב אם האישה ההרה תמתין ותבצע את פעולת הסרת השיער בלייזר רק לאחר הלידה. בינתיים ניתן לבצע טיפולים אסתטיים אחרים להסרת שיער כמו שעווה, מריטה או גילוח. זאת למרות שטיפול באזורים מרוחקים מהעובר כמו פנים, ידיים או רגליים, נחשב לבטוח יחסית. בכל מקרה, מן הראוי שכל אישה בהריון תתייעץ עם גינקולוג לפני שתפנה לבצע טיפול קוסמטי כימי כלשהו בגופה לרבות הסרת שיער בלייזר.
למה לא כדאי להסיר שיער בלייזר בהריון?
מעבר לאי הוודאות לגבי גרימת נזק לעובר כתוצאה מהשימוש בלייזר, ישנו החשש לתגובת האישה עצמה לטיפול. תקופת ההיריון מאופיינת בשינויים במצב הרוח וברגישויות שונות, לרבות רגישות מוגברת לכאב. לפיכך, אצל נשים מסוימות, הליך הסרת שיער בלייזר עלול להתגלות ככואב במיוחד בעת ההיריון. כמו כן, טיפול בלייזר עלול לגרום לתופעות לוואי כמו נפיחות, אדמומיות ושטפי דם, שעדיף להימנע מהן בעת ההיריון. לאור כל זאת, רוב מנהלי מרפאות הלייזר הקוסמטיות ממליצים שלא לבצע את ההליך הזה בתקופת ההיריון, ואף נמנעים בפועל מלקיחת סיכון ואחריות, ואינם מבצעים הסרת שיער בלייזר לנשים בהריון.