בית גאון (גיבור לשעבר) קומה 12 רח׳ פרופסור יחזקאל קויפמן 6 תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 22:00 ו' 08:00 - 15:00

MRI

מהי בדיקת MRI?

בדיקת  MRI – Magnetic Resonance Imaging, הינה בדיקה שסורקת את האיברים הפנימיים בגופנו באמצעות תהודה מגנטית ובאופן שאינו

MRI
MRI

פולשני. הסריקה המתבצעת ע”י שימוש בשדה מגנטי ובגלי רדיו, מספקת תמונות ברורות של האיברים שנבדקים. ניתן לעבד את המידע הסרוק עד כדי פריסת האיברים, מה שמספק לרופאים תמונה חדה וכוללת, המאפשרת להם להתמקד  בפרטים ספציפיים. ישנם מצבים בהם משפרים את רמת הדיוק של הבדיקה ע”י הזרקת חומר ניגוד לווריד. ניתן לבצע MRI פרטי בנוהל מזורז, או במסגרת קופת חולים שם רשימת התורים ארוכה במיוחד. בבדיקה זו לא משתמשים בקרינה מייננת כמו בצילום רנטגן, ולפיכך היא בטוחה גם לנשים בהריון.

 

למה משמשת בדיקת  MRI ?

בדיקת MRI  נועדה לאבחן מגוון בעיות, פגיעות ומחלות באזורים ואיברים שונים בגוף וביניהן:

  • בעמוד השדרה – פריצות דיסק, שינויים מבניים, גידולים, בעיות בכלי הדם.
  • במוח – גידולים, לחץ תוך מוחי, כלי דם לא תקינים, אוטם, מחלות של רקמת המוח כגון טרשת, חבלות ועוד.
  • מחלות כלי דם באיברים שונים – חסימה, הרחבה בלתי תקינה, בדיקת ורידים ובדיקת עורקים.
  • בגרון – כאשר יש חשד לגידול בגרון.
  • באיברי הבטן השונים.
  • במפרקים – בעיקר לפני ניתוח אורתופדי.
  • בשדיים – בעיקר לנבדקות עם סיכון גבוה לסרטן השד.
  • בדיקת עובר ברחם.

כל רופא בתחומו –  נוירולוג, קרדיולוג, גינקולוג, רופא אף אוזן גרון וכיו”ב – יכולים להפנות את המטופל לבדיקת MRI לאזור או איבר ספציפי, על מנת לדייק באבחון ולהתאים טיפול על פי הממצאים.

הכנה לבדיקת MRI

בדרך כלל אין הכנות מיוחדות לבדיקה, אם כי ישנם מכונים שדורשים מהנבדקים להיות בצום מספר שעות קודם. אל הבדיקה יש להגיע ללא תכשיטים, סיכות שיער ומתכות למיניהן. במקרה של הימצאות מתכות בגוף כגון שתלים, קוצב לב, סטנט וכו’ – יש ליידע את הצוות הרפואי. לרוב, הדבר אינו מונע את ביצוע הבדיקה, שכן ההתקנים הרפואיים העדכניים אינם מכילים מתכות מגנטיות.

לבדיקה הנעשית עם חומר ניגוד יש להצטייד בתוצאות בדיקת דם עדכנית  לתפקודי כליה. במידה ואתם סובלים מקלאוסטרופוביה, מומלץ ליטול כדורי הרגעה לפי מרשם רופא.

 

מהלך הבדיקה  

הבדיקה נמשכת עד 45 דקות ולרוב מבוצעת ללא הרדמה או טשטוש אלא אם כן מדובר באדם קלאוסטרופובי. במהלך הבדיקה, הנבדק שוכב על מיטת המכשיר. לעיתים מקבעים את האיבר הנבדק בכריות או רצועות מיוחדות על מנת למנוע תזוזה כלשהי, שעלולה לפגוע בדיוק של הבדיקה. מיטת הבדיקה עליה שוכב הנבדק גולשת לאט למעין מנהרה. לאורך כל הבדיקה ניתן לתקשר עם הטכנאי בהתאם להנחיות שניתנות לנבדק לפני תחילת הבדיקה.

 

פענוח תוצאות MRI

תוצאות הבדיקה מפוענחות ע”י רופא רדיולוג. לרוב מדובר בפענוח מפורט ביותר, שמתאר את האיברים שנסרקו לרבות מבנה שלהם וממצאים לא תקינים באם נמצאו כאלה. ממצאים לא תקינים יכולים להיות חסרי משמעות רפואית ומאידך להצביע על בעיות קלות כחמורות. משמעותו המדויקת של ממצא בלתי תקין בבדיקת MRI תלויה בגורמים כגון סוג הממצא, מיקומו, גיל הנבדק, הרקע הרפואי שלו וסיבת הבדיקה. יש לשוחח עם הרופא המומחה שהפנה לבדיקה על מנת להבין את משמעות תוצאותיה.

מחלקת נוירולוגיה רופאים

קרדיולוגיה רופאים

רופא אף אוזן גרון

דילוג לתוכן
זימון תור אונליין