רציף הרברט סמואל 46, תל אביב 03-771-2804 א'-ה' 08:00 - 20:00 ו' 08:00 - 14:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

הרגלי תזונה תורמים למקרי תמותה רבים על-רקע מחלות מטבוליות ולבביות

עמוד הביתבלוג › הרגלי תזונה תורמים למקרי תמותה רבים על-רקע מחלות מטבוליות ולבביות

חלק משמעותי ממקרי התמותה בארצות הברית עקב מחלות לב, אירועים מוחיים וסוכרת קשורים עם הרגלי תזונה לקויים, 
כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת JAMA
והוצגו בכנס מטעם ה-
American Heart Association Epidemiology and Prevention-Lifestyle and Cardiometabolic Health.

השיעור הגבוה ביותר של מקרי תמותה עקב מחלות לבביות ומטבוליות נקשר עם צריכת נתרן מופרזת (9.5%),
לאחריו צריכה מעטה של אגוזים (8.5%), צריכה רבה של בשר מעובד (8.2%), צריכה מעטה של מאכלי ים עתירי
חומצות שומן אומגה שלוש (7.8%), צריכה מעטה של ירקות (7.6%) ופירות (7.5%), צריכה רבה של משקאות
ממותקי-סוכר (7.4%), צריכה מעטה של דגנים מלאים (5.9%) וחומצות שומן רב-בלתי-רוויות (2.3%), וצריכה
רבה של בשר אדום לא-מעובד (0.4%).